Matematik

Ligning

06. oktober 2013 af nightfall (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan man regner ligninger ud? En der vil hjælpe mig og forklare hvordan man gør?

Altså 90,8=(X-120)*1,8+60= ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon


                       90,8 = (x-120)•1,8 + 60

                       90,8 - 60 = (x-120)•1,8

                       30,8 = (x-120)•1,8

                       30,8/1,8 = (x-120) = x-120

                       171/9 + 120 = x

                       x = 1371/9


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2013 af janusvm (Slettet)

Du løser ligninger som denne ved at isolere x, således at der kommer til at stå x = {et eller andet}

Først trækkes 60 fra på begge sider af lighedstegnet, og 1.8 ganges ind i parantesen

Dernæst lægges 216 til på begge sider

og slutteligt divideres begge sider med 1.8


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.