Matematik

Ligningen for tangenten

06. oktober 2013 af lroested (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)

Jeg har fået en opgave der hedder:
bestem ligningen for tangenten til grafen for f(x)=√(x) i punktet (4,f(4))

Først fandt jeg y-værdien:

f(4)=√(4)=2, så har jeg punktet (4,2)

Så kan jeg finde f'(x)

f'(x)=2ax+b= 2*1*4+0 → det er her jeg er lost... er det rigtigt at a=1 og b=0?

Når jeg reger færdigt, får jeg y=8x-30, men det passer ikke med facit :/

Håber der er en rar sjæl, der vil forklare hvad jeg har gjort forkert...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af janusvm (Slettet)

Når du har ligningen

så er differentialkvotienten givet ved


Svar #2
06. oktober 2013 af lroested (Slettet)

Ahhh tak ;) Det er mig der er dum, for har kigget på eksponentielfuntktion i stedet for kvadratrod...


Skriv et svar til: Ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.