Matematik

Hjælp til en eksponentielt aftagende funktion

02. november 2005 af Dejbjærg (Slettet)
Jeg har brug for lidt hjælptil denne opgave, den lyder således:

En eksponentielt aftagende funktion f er bestemt ved
f(x) = 14,5*0,93 x

Bestem halveringskonstanten for f

Beregn, hvor mange procent f(x) bliver reduceret med, hvis x gives en tilvækst på 6

Beregn den tilvækst x skal gives, for at f(x) reduceres med 70%.

halveringskonstanten har jeg beregnet til 9.55, men resten kan jeg ikke huske hvordan man beregner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af moeffe-blomsten (Slettet)

 Hvordan har du regnet halveringskonstanten ud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2010 af mathon

... formentlig

                     T½ = ln(1/2)/ln(a) = ln(1/2)/ln(0,93)


Skriv et svar til: Hjælp til en eksponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.