Matematik

Ligninger med paranteser!

07. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde x. Nogen, der gider skære disse stykker ud i pap for mig?

 (x+1)·((4x-3) = 2(x+1)·(2x+3)
(20+x)(20-x)=(x+2)(46-x)

Jeg vil rigtig gerne have hjælp til, hvordan man regner dem ud styk for styk.

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud på hver side, reducer, og isoler x.

Man ganger to toleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden. Fremgangsmåden er helt den samme som i alle dine tidligere tråde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

brug     (n+m)·(d-o) = n·d - n·o + m·d - m·o
og        (a+b)·(a-b) = a2 - b2

    


Svar #3
07. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#2

Skal man bruge dem begge, eller er det bare to forskellige slags muligheder, og de er begge rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den sidste er et specialtilfælde af den første, og du kan bruge den sidste i den anden opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#3

jeg viser bare, hvordan du ganger paranteserne ud


Svar #6
07. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Én, der kan forklare ved at regne ud? Altså, med mellemregninger..?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvorfor prøver du ikke selv. Du har haft flere opgaver af helt samme art.


Svar #8
07. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#6

Jeg kan virkelig ikke uden at se, hvad der sker.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man udregner

(x+1)(4x-3) = x·4x - x·3 + 1·4x - 1·3 = ...

Prøv at reducere det, og prøv så selv at udregne højresiden.


Svar #10
07. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Reduceret: 5x - 3

Hvad skal man så gøre? 5x • -3?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2013 af LubDub (Slettet)


Skriv et svar til: Ligninger med paranteser!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.