Fysik

Fald og hastigheder

08. oktober 2013 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej. Jeg har fået følgende opgave, som jeg håber i kan hjælpe mig med:
En lille sten tabes fra taget af et hus (O). Et vindue er placeret den ukendte afstand H under taget. Vinduet har højden h. Det observeres, at stenen bruger tiden t på at passere vinduet. Jeg skal så bestemme hvor lang tid T det tager stenen at falde til toppen af vinduet.

Situationen er vedlagt som foto.

Mvh.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

z'' = g

z' = gt + k1

z = ½gt2 + k1t + k2

z'(0) = 0 => k1 = 0

z(0) = 0 => k2 = 0

Vi har altså

z = ½gt2

Dette giver os

H = ½gT2  (1)

og

H + h = ½g(T + t)2 <=>

H + h = ½g(T2 + t2 + 2tT)

Træk nu (1) fra denne:

h = ½g(t2 + 2tT)

isoler T


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Accelerationen er konstant = g.

s = ½*a*t2    =>

H = ½*g*tH2  og  H+h = ½*g*(tH+t)2    =>

H - ( H + h ) = ½*g*(tH2 - ( tH + t )2    =>

h = ½*g*( t2 + 2*tH*t )    =>

tH = ( 2h/g - t2 ) / ( 2t )       ( hvis jeg har regnet rigtigt )


Svar #4
19. oktober 2013 af AnnaBanp (Slettet)

Hvordan kan jeg så bestemme afstanden H?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Det spørges der ikke om i opgaven, men:

s = ½*a*t2    =>

H = ½*g*tH2


Skriv et svar til: Fald og hastigheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.