Matematik

Bestem bredden og arealen af rektanglet udtrykt ved h

08. oktober 2013 af preity (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg er igang med en opgave som jeg er gået lidt i stå i. 
Billedet af rektanglen er vedhæftet under filer.

Opgaven lyder: en funktion f er bestemt ved f(x)=5-x^4

Et rektangel med højden h, hvor 0<h<5, er placeret som vist på figuren.

a) Bestem bredden  af rektanglet udtryk ved h, og bestem arealet af rektanglet udrtykt ved h.

Indtil videre har jeg beregnet rødderne, og jeg ved også at rektanglet er symetrisk omkring y-aksen. Hvordan kan jeg komme videre?

Vedhæftet fil: billede003.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

sæt h = f(x) og isoler x

bredden: b = 2x

arealet: A = b·h


Svar #2
08. oktober 2013 af preity (Slettet)

Sådan havde jeg også tænkt, men da jeg isoleret forskriften blev det til x^4=5-h, hvilket ikke gav nogen mening, Hvordan kan man få fjernet 4 potensen fra x så der kun står x?

Men ser det bare således ud indtil videre:

b(h)=2*5-h

A(h)= 2*(5-h)*h


Brugbart svar (3)

Svar #3
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2

     h = f(x) = 5 - x4

     x4 = 5 - h

     x = (5 - h)1/4 

og bredden bliver dermed

     b = 2x = ...


Svar #4
08. oktober 2013 af preity (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det har virkelig hjulpet! :)


Skriv et svar til: Bestem bredden og arealen af rektanglet udtrykt ved h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.