Matematik

cirklens lignig

08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal finde r og c i denne ligning:

x2 + y2 – 22x + 4y + 61 = 0

Jeg har gjort sådan her:

(x - 11)2 - 121 + (y + 2)2 - 4 + 61 = 0

(x - 11)2 + (y + 2)2 = 125 - 61 = 64

Og c = (11, -2) og r = 64

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

   radius er √(64)

   koordinatsættet til cirklens centrum er C(11, -2)


Svar #2
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Nårh, ja. Det havde jeg lige glemt. Men er det ellers rigtigt?

Og der står også at jeg skal komme med koordinatsættet til cirklen. Hvad er det for noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Et koordinatsæt gælder kun et punkt   :-)


Svar #4
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Er koordinatsættet det samme som centrum?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad står der helt præcist i din opgaveformulering?


Svar #7
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

#6


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#7

     centrums koordinatsæt har du netop fundet


Svar #9
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

så cirklens koordinatsæt er dens centrum?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7, #9

Det er cirklen, der kaldes c1, og i opgaven skal man bestemme koordinatsættet til c1, hvilket er noget vås. Der menes sikkert, som folk har gættet, at man skal bestemme koordinatsættet til cirklens centrum.


Svar #11
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Ja, okay. Tak :) Så man kan ikke snakke om et koordinatsæt til en cirkel?


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej. Genlæs #3, #5 og #10.


Skriv et svar til: cirklens lignig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.