Matematik

Matematik - hjæælp

08. oktober 2013 af UnknownLS (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Kan det være rigtigt, at man kan nå at opspare 20 000 kroner hvis man sætter 10 000 kroner ind på en konto med en fast rente på 6% når man er 14 år og hæver dem, når man bliver 25 år?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kan du jo kontrollere ved at benytte renteformlen.


Svar #2
08. oktober 2013 af UnknownLS (Slettet)

Giver det saa 13392

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Nej, det er forkert.

Hvad gør du?


Svar #4
08. oktober 2013 af UnknownLS (Slettet)

Altså jeg siger startkapitalet er 20 000, 6% er rentefod og der stod jo 25 år, og personen var 14 år. Så der er gået 11 år, og på 11 år går der 4017,66419 dage. Dividere man det med 360 giver det 11,16. Så jeg siger 20 000 • 0,06 • 11,16 = 13392

Svar #5
08. oktober 2013 af UnknownLS (Slettet)

Er det forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Startkapitalen er 10000 , til forrentning i 11 år med 6% pa. Benyt renteformlen

Kn = K0 · (1+r)n

I din beregning får indskyderen ikke renters renter. Der er ingen grund til at omregne 11 år til dage og så tilbage igen til et lidt forskelligt antal år. 11 år er lig med 11 år.


Svar #7
08. oktober 2013 af UnknownLS (Slettet)

Giver det så 180? Altså jeg bruger en lidt anden måde. Jeg bruger renteformlen R = K • r • d/360

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

I din metode ser du bort fra at de tilskrevne renter også afkaster renter. Med din metode skal du skrive

R = K0 · r · n

og derefter

Kn = K0 + R = K0 · (1 + r·n)

hvor n er antallet af år. Men helt korrekt skal du benytte formlen i #6

Kn = K0 · (1+r)n

hvor renternes renter er medregnet.

Det tal du beregner er slet ikke korrekt.


Svar #9
08. oktober 2013 af UnknownLS (Slettet)

Okay så ved Kn = K0 · (1+r)n har jeg forstået, at N er antallet af år. Hvad med resten? Jeg vil bare lige vide det, så det bliver nemmere at forstå. Jeg plejede at bruge den anden metode

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

K0 er startkapitalen, K0 = 10000, n er antallet af terminer, n = 11, og r er rentesatsen, r = 6% = 0,06 . Kn er det samlede indestående efter n år.


Svar #11
08. oktober 2013 af UnknownLS (Slettet)


Svar #12
08. oktober 2013 af UnknownLS (Slettet)

Så det er 10000•0,06•11 = 6600 eller...?

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er renten i 11 år uden renters renter. Benyt i stedet renteformlen, som jeg har givet dig til sidst i #8.


Svar #14
08. oktober 2013 af UnknownLS (Slettet)

10000•1,6 i 11= 1759218

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, det er

10000 · 1,0611

Renten er ikke 60% pa.


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

14#

6%=0,06

(1+0,06)=1,06

Se 15#


Svar #17
09. oktober 2013 af UnknownLS (Slettet)

Så det er ikke muligt

Skriv et svar til: Matematik - hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.