Matematik

Cosh(x+y) = cosh x cosh y + sinhx sinh y

08. oktober 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey hvordan løser jeg denne her opgave?

Verify the addition formulas:

Cosh(x+y) = cosh x cosh y + sinhx sinh y


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af peter lind

sinh(x) = (ex-e-x)/2    cosh(y) = (ey+e-y)/2

Indsæt dette i højre side og gang parenteserne ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af nr10 (Slettet)

Altså så det bliver Cosh(x+y) = cosh x * (ey+e-y)/2 +  (ex-e-x)/2 * sinh y
og så gange parenteserne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen hedder cosh, ikke Cosh. Man har

cosh(x+y) = (ex+y + e-(x+y))/2 , og

cosh(x)·cosh(y) + sinh(x)·sinh(y) = (ex+e-x)/2 · (ey+e-y)/2 + (ex-e-x)/2 · (ey-e-y)/2

                                                = [ ex·ey + ex·e-y + e-x·ey + e-x·e-y + ex·ey - ex·e-y -e-x·ey + e-x·e-y ] /4

                                                = [ ex·ey + e-x·e-y ] / 2

                                                = ( ex+y + e-(x+y) ) / 2

                                                = cosh(x+y)


Skriv et svar til: Cosh(x+y) = cosh x cosh y + sinhx sinh y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.