Matematik

HJÆLP LILLE OPGAVE MATH

08. oktober 2013 af mirna10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej!

Er gået lidt i står. Så ville spørg om i kunne hjælpe ..
Sådan lyder spørgsmålene
A) beregn startkapitalen, når renten er 232 kr rentefoden er 3,1 og antallet af rente dage er 198
B) beregn rentefoden når renten er 58 kr startkapitalen er 5130 kr og antallet af rentedage er 187
C) beregn antallet af rentedage når renten er 7024,50 kr startkapitalen er 44600 og rentefoden er 13,5 %

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af peter lind

Du skal bruge formlen K = K0(1+r)n K er slutkapital, K0 er startkapital r er rentefoden og n er antal terminer


Svar #2
08. oktober 2013 af mirna10 (Slettet)

Til alle 3 spørgsmål? Eller?

Svar #3
08. oktober 2013 af mirna10 (Slettet)

Kan du ikke komme med et eksempel. Jeg forstår det ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der skal ikke bruges renteformlen, som den er givet i #1. Der er tale om simpel renteberegning over et antal dage inden for 1 rentetermin.

Hvis kapitalen er K, rentefoden er r, og antallet af rentedage er d, er renten så

R = K·r·d/360 .


Svar #5
08. oktober 2013 af mirna10 (Slettet)

Hvordan kan jeg finde ud af hvad startskapitalen er? (Spørgsmål a)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man kender renten R = 232, rentefoden r = 0,031 og antallet af rentedage d = 198. Indsæt i formlen og isoler K.


Svar #7
09. oktober 2013 af mirna10 (Slettet)

Altså
232*0,031*198 divideret 360 ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej. Start med at isolere K, og indsæt så de kendte størrelser

K = R·360/(r·d) .


Svar #9
09. oktober 2013 af mirna10 (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du mener ...

Svar #10
09. oktober 2013 af mirna10 (Slettet)

Altså 0,031*360/0,031*232 eller hvad....

Svar #11
09. oktober 2013 af mirna10 (Slettet)

Hvad så med b og se

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, indsæt tallene fra opgaven som jeg skrev dem i #6.

K = R·360/(r·d) = 232·360/(0,031·198)

I de andre spørgsmål isolerer man så den størrelse, der søges i opgaven.


Svar #13
09. oktober 2013 af mirna10 (Slettet)

Hvordan regner man dem ud?

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

I b) skal man isolere r, og i c) skal man isolere d .


Skriv et svar til: HJÆLP LILLE OPGAVE MATH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.