Matematik

0 reglen hjælp til (x+1)(x-1)(x^2+1)=0

09. oktober 2013 af Bitten94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal løseligningen: (x+1)(x-1)(x2+1)=0 

Men jeg ved ikke hvordan jeg gør. Jeg har en id'e om at jeg skal bruge 0 reglen, men den kender jeg ikke. håber i kan hjælpe mig herinde :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Chrystine (Slettet)

Nulreglen siger, at et produkt er nul, hvis en af faktorerne er nul, og omvendt.
Matematisk: a·b = 0 ⇔ a = 0 ∨ b = 0.

Når (x+1)·(x-1)·(x2+1) = 0
ved du altså, at (mindst) en af faktorerne er nul.
I din ligning er der tre faktorer, og du tager dem en ad gangen.

Jeg hjælper lige med den første:
For at x+1 = 0, så må x = -1,
altså er x = -1 en af løsningerne til ligningen: (x+1)(x-1)(x2+1) = 0

(Tjek efter ved at sætte løsningen ind på x plads).


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af mathon


        Hvis én af de to markerede parenteser er lig med nul, er produktet lig med nul.

                                      (x+1)(x-1) • (x2+1) = 0         (x2+1) ≥ 1  for alle x


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

(x*1)*(x-1)=(x^2+1)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Stiller du et nyt spørgsmål? Din ligning har ikke noget med den stillede opgave at gøre.


Skriv et svar til: 0 reglen hjælp til (x+1)(x-1)(x^2+1)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.