Matematik

Kuglens radius og koordinatsættet til dens centrum

09. oktober 2013 af Spritmeister (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der kunne hjælpe mig med denne opgave? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Cirklens ligning:   (y-y0)2 + (z-z0)2 = r2  fortæller ved inspektion af de to cirkelligninger, at kuglens centrum:

C = (x,y,z) = (4,4,2 )

for kuglens centrum må jo befinde sig vinkelret ud fra begge cirklers centrum.

Kuglens radius kan bestemmes ved afstanden fra C til et vilkårligt punkt på en af cirklerne.


Svar #2
10. oktober 2013 af Spritmeister (Slettet)

Hvordan finder jeg det vilkårlige punkt på cirklen? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Du må altså sætte dig ind i cirklens ligning, og forstå den !

(y-4)2 + (z-2)2 = 9 = 32    =>

Centrum i (y,z) = (4,2)    Radius = 3

Så et punkt på cirklen kunne være:    (4,2) + (3,0) = (7,2 )

Men (4,5) , (4,-1) , (1,2 )  er også punkter på cirklen.


Skriv et svar til: Kuglens radius og koordinatsættet til dens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.