Matematik

Hjælp til matematik

09. oktober 2013 af AnHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er lige nu igang med at løse en matematik opgave og som besvarelse har jeg skrevet føølgende

a) Vi ved at vinkel B og vinkel A er rette. Det kan derfor udledes at længderne BC og AE er parallele. Vi ved også at længderne AB og CE står vinkelret på længden AD. Det kan derfor udledes at længderne BC og AE er lige lange. For at finde længden DE skal vi blot trække længden BC fra AD.
145cm-60
cm

 = 
                      85 cm

Mit spørgsmål er nu kan man forstå min tekst og kan jeg udlede de informationer jeg har udledt? (Opgaven kan ses som vedhæftet fil)

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Da vinklerne A og B og vinklerne ved E alle er rette, er firkant ABCE et rektangel. Det følger så, at

|DE| = |AD| - |AE| = |AD| - |BC| .

Vær opmærksom på, at længder er tal; de kan hverken være parallelle med noget eller stå vinkelret på noget. Det er sider, der kan være parallelle osv.


Svar #2
09. oktober 2013 af AnHansen (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Nu forstår jeg det ;)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.