Matematik

Matematik

09. oktober 2013 af AnHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der en der kan forklare mig hvordan man løser vedhæftede opgave? Har selv forsøgt men kan ikke komme i mål...

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af exatb

Du kender alle vinkler og en side i ABC. Vha sinusrelationen kan du så beregne BC. Når du så kender en side og en vinkel i den retvinklede trekant kan du beregne højden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

I trekant ABC kender man alle tre vinkler og siden c = |AB| . Man kan derfor benytte sinusrelationerne til at beregne siden b = |AC|, og man har så

|CD| = hc = |AC|·sin(α)


Svar #4
09. oktober 2013 af AnHansen (Slettet)

Tak for hjælpen!

Hvordan er det nu man kan bruge sinusrelationerne til at beregne vinkler som ikke er retvinklede?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sinusrelationerne er

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C) .

Her kender man siden c og alle tre vinkler og kan så beregne

b = c·sin(B)/sin(C) ,og

a = c·sin(A)/sin(C)


Svar #6
09. oktober 2013 af AnHansen (Slettet)

Ej tusind tak for hjælpen! Det var sødt af jer at hjælp :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2013 af mathon

eller

                               tan(β) • tan(α)
                   |CD| = ------------------- • |AB|                  hvor "stykkerne" bruges direkte
                               tan(β) - tan(α)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.