Matematik

Please hjælp : Vektor, beregning

09. oktober 2013 af LIFEisHARD - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.. 

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. 

Opgave 1 
I planen er givet tre punkter A(-1,2), B(-3,4) og C(6,1)
a) Opskriv koordinaterne til stedvektorerne for de tre punkter, og bestem ved beregning koordinateren til forbindelsesvektorer AB, BC og AC. 

Jeg kan godt finde ud af den første del, det er primært det der er markeret, som jeg ikke kan finde ud af...  

er det kvadratrod a opløftet i 2, plus b opløftet i 2? 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af mathon

                      AB = OB - OA

                      BC = OC - OB

                      AC = OC - OA

          


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at for eksempel

AB = AO + OB = OB - OA

hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.

Koordinaterne for vektoren fra A til B findes ved at tage differensen mellem punkt B's og punkt A's koordinatsæt.


Svar #3
09. oktober 2013 af LIFEisHARD

Tak skal i have. 

Nu når nul er koodinatsystemets begyndelsepunkt, menes der her 0.0. 

Tror det er bedst med et billede, er det der hvor de blår forbindelsesvektor går ud til punkterne? 

PÅ forhånd tak . 

Vedhæftet fil:2013-10-09_1949.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke nul, men O (bogstavet store o), der er koordinatsystemets begyndelsespunkt. Det har koordinatsættet (0 , 0) , og derfor har stedvektoren til et punkt P samme koordinatsæt som punktets koordinater.

Stedvektoren OA er vektoren fra punkt O til punkt A. I din tegning er stedvektorerne de blå vektorer.


Svar #5
09. oktober 2013 af LIFEisHARD

Tusind tak!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2013 af lovely15 (Slettet)

Jeg har den samme opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2013 af lovely15 (Slettet)

Hvis du vil have jeg skal sende den til dig så skriv privat - zora


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Spørgsmålet i #0 er besvaret ovenfor i #1 og #2.


Skriv et svar til: Please hjælp : Vektor, beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.