Matematik

omvendt funktion

09. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

Jeg har den en funktion f(x) = (3/2)x-(4/3)

f-1 (y) = (y + 4/3) (her kommer problemet, hvad gør jeg med 3/2 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

For at finde den omvendte funktions forskrift, isolerer man x af udtrykket

y = (3/2)x - (4/3) , dvs

(3/2)x = y + (4/3) .

Gang nu med (2/3) på hver side.


Svar #2
09. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

Giver det så f- = (y+4/3)+(8/3)?


Svar #3
09. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

Kan nogle hjælpe med denne?

En given population af bakterier bliver fire gange større for hver 10 minutter. Hvis hvert tidsinterval er 10 minutter, dvs. at t = 1 er 10 minutter,  t= 2 er 20 minutter osv. og vi har at N0 = 10 hvad vil antallet af individer være efter 90 minutter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Man ganger med (2/3) på hver side:

x = (2/3)y + (8/9) ,

dvs. forskriften for den omvendte funktion er da

f-1(x) = (2/3)x + (8/9)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Forskriften er så

f(t) = N0 · 4t


Svar #6
09. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

er t 90 min?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, du har jo selv angivet, at t er antallet af tidsintervaller på 10 min. Til 90 min svarer derfor t = 9 .


Svar #8
09. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

Ja tak

De næste fire værdier i følgen (1/5, 4/10, 9/17, 16/26, 25/37....)?

 Hvordan finder man ud af dette?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Start generelt en ny tråd, når spørgsmålet ikke vedr8rer den kørende diskussion.

Man kan se, at tællerne er voksende kvadrattal, mens nævnerne forøges med 5, 7, 9, 11, osv.


Svar #10
09. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan nævnerne forøges.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man har

5
10 = 5+5
17 = 10+7
26 = 17+9
37 = 26+11

Ud fra dette burde du kunne beregne de næste fire nævnere.


Svar #12
09. oktober 2013 af Paulinepp (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med.


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Den næste nævner er lig med den foregående nævner plus en tilvækst, der forøges med 2  i hvert skridt.

Den næste nævner er så

5
10 = 5+5
17 = 10+7
26 = 17+9
37 = 26+11
50 = 37+13


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. oktober 2013 af SuneChr

# 8
Man ser let, at den n'te brøk hedder     


Skriv et svar til: omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.