Matematik

Ligninger med brøker

10. oktober 2013 af Stoeve (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen.

Jeg har brug for hjælp til en opgave med brøker.

stykket lyder sådan her:

1/5 + 1/3 = 1/R

Håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

     benyt

                    a           b           a•d + b•c
                    --    +    --    =    --------------
                    c           d               b•d


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2013 af Hansijensen (Slettet)

Der skal stå cd i nævneren

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2     ja det er rigtigt ...  :)

#1

     benyt

                    a           b           a•d + b•c
                    --    +    --    =    --------------
                    c           d               c•d


Svar #4
10. oktober 2013 af Stoeve (Slettet)

3+5
------
15

Det var sådan set det jeg vidste i forvejen, men hvad skal jeg så gøre på den anden side af lighedstegnet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#4

              1          1         1•3 + 1•5           8          1
             ---   +   ---   =   --------------   =   ----   =   ---        
              5          3              5•3              15          R

                    15•1
              R = ------
                       8


Skriv et svar til: Ligninger med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.