Matematik

f(x)=7,04*e^0,23x (bestem f'(x)

10. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har tegnet funktionen ind som en graf, og kan se det er en eksponentiel funktion. Er det 3-trins reglen jeg skal benytte for at bestemme f'(x) eller skal den differentieres først?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

    for at differentiere

                 f(x) = 7,04·e0,23x

skal du benytte dig af reglen

                (k·ec·x)' = k·(ec·x)' = k·c·ec·x


Svar #2
10. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet)

dvs. (7,04*e0,23x)'=7,04*(e0,23x)'=7,04*0,23*e0,23x
 

eller er det helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2 ja

   (7,04*e0,23x)' = 7,04*(e0,23x)' = 7,04*0,23*e0,23x = ..


Svar #4
10. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet)

Så ikke lige den sidste ikke var opløftet, tak lubdub!


Svar #5
10. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet)

resultatet skulle give f'(x)= 1,6192*1,2586^x

Det kan jeg dog ikke få det til. Kan jeg se dine mellemregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2013 af mathon


                   7,04•0,23•e0,23•x  =  (7,04•0,23) • (e0,23)x  =  1,6192•1,2586x


Skriv et svar til: f(x)=7,04*e^0,23x (bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.