Matematik

En ligning med to ubekendte - HJÆLP

10. oktober 2013 af Axed7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er bestemt ved:

f(x) = 0,12*x^2-0,01x^3

Grafen har netop to tangenter med hældningskoefficienten 0,45

Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af tangenterne, og bestem en ligning for hver af tangenter

er der nogle der kan hjælpe med, hvordan vi skal løse den og hvordan vi bestemmer/løser ligningen.

tak

Vedhæftet fil: side2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af mathon

Løs ligningen

                             f '(x) = 0,45     for at finde førstekoordinaterne til de to røringspunkter


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

hvis xo1 og xo2 er røringspunkterne for de tangenter,
så vil tangenternes ligninger være:

     y = 0,45•(x - xo1)

     y = 0,45•(x - xo2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #2 forudsætter, at f(xo1) = f(xo2) = 0, hvilket ikke er tilfældet her.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2

hvis (xo1, f(xo1)) og (xo2, f(xo2)) er koordinatsættene til røringspunkterne for de to tangenter,
så vil tangenternes ligninger være:

     y = 0,45•(x - xo1) + f(xo1)

     y = 0,45•(x - xo2) + f(xo2)

 :)


Skriv et svar til: En ligning med to ubekendte - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.