Matematik

Løsning af ligning

10. oktober 2013 af kissermulle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med, hvordan følgende ligning skal løses?

(x^2-3x)/(x-3)=x+1

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2013 af mathon

for x ≠ 3
    gælder
                   (x2-3x) = (x+1)(x-3)

                   (x2-3x) = (x2-3x+x-3)

                   x2 - 3x = x2- 2x - 3

                   3 = x   som ligningen ikke er defineret for

konklusion:
                          L = Ø

                   

       


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2013 af SuneChr

Multiplicér med (x - 3) på begge sider.
x - 3  ≠  0


Svar #3
10. oktober 2013 af kissermulle (Slettet)

Hvad betyder: L = Ø?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2013 af mathon

                  L = Ø
betyder: Løsningsmængden er lig med den tomme mængde.


Svar #5
10. oktober 2013 af kissermulle (Slettet)

Det forstår jeg ikke lige? 

og hvordan får du det til 3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Unormalie, svaret er ikke 3. Der findes ingen løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

(x2-3x)/(x-3) = x+1 ⇔

x·(x-3)/(x-3) = x+1 ⇔

x = x+1 ∧ x ≠ 3

Ligningen x = x+1 har ingen løsning, så L = Ø .


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.