Matematik

MAT: Stump vinkel

13. oktober 2013 af lovely15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

opgaven lyder:


I trekanten ABC er længden AB=11,9 , længden af BC=26,4 , vinkel C=23,5°

og vinkel A er stump

a) Bestem Vinkel A

Jeg har set andre indlæg med samme spørgsmål men har ikke helt forstået det 

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2013 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?

Du skal bruge sinusrelationen. Hvis du slår invers sinus op på din lommeregner får du en vinel v.  sin(180º-v) = sinus(v) hvorfor 180º-v  også en mulig løsning. Oplysningen om at vinklen er stump fortæller at det er den sidste der er løsningen


Skriv et svar til: MAT: Stump vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.