Matematik

Har svært med opgaven

14. oktober 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven:

En cirkel har ligningen: (x+3)2 +(y-2)2 =25
Sprøgs.  a) Bestem skæringerne mellem cirklen  og koordinatsystemets førsteakse.

Sprørgs. b) Bestem en ligning for tangenten i de to punkter.

Jeg har regnet sprørgs. a og harfået  (- √21-3, 0) og (√21-3, 0)
Resultatet er ens med bogen.

I spørgs. b får jeg to ligninger som er ikke ens med bogen.

Jeg får f.eks. S1:   -√21x-2y-3*√21-21=0

                     S2 :   √21x-21+3*√21-2y=0
I bogen er S1 :      √21x -2y- 21+3*√21=

 S2 :                      √21x +2y+21+3*√21 =0

Kan nogen regne denne opgave og fortælle mig hvad er korrekt. Da jeg bestemme denne ligning for tangenten i de to punkter, får i begge tilfælde -2y
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2013 af mathon

cirklen
                                           (x+3)(x+3) + (y-2)(y-2) = 25

har i punktet (xo,yo)
tangenten
                                           (xo+3)(x+3) + (yo-2)(y-2) = 25

dvs i (-3-√(21),0)
tangenten
                                           (-3-√(21)+3)(x+3) + (0-2)(y-2) = 25

                                           √(21x + 2y + 3√(21) + 21 = 0
                    eller
                                           y = -(√(21)/2)x - (3√(21)+21)/2

dvs i (-3+√(21),0)
tangenten
                                           (-3+√(21)+3)(x+3) + (0-2)(y-2) = 25

                                           √(21)x - 2y + 3√(21) - 21 = 0
                    eller

                                           y = (√(21)/2)x + (3√(21)-21)/2




 


Svar #2
14. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

 (-3-√(21)+3)(x+3) + (0-2)(y-2) = 25  ⇔ (-√21)*(x+3) +(-2)*(y-2)=25 ⇔ -(√21)x - 3*(√21)-2y+4=25
dvs -(√21)x - 3*(√21)-2y-21=0

 √(21x + 2y + 3√(21) + 21 = 0
Jeg kan ikke forstå hvorfor vi får to forskellige resultater. Din svar er den gule farve og den er korrekt og min er den røde som er  forkerte.

Jeg har startet med din regnestykke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at gange din røde ligning med -1 .


Skriv et svar til: Har svært med opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.