Matematik

differentiering

15. oktober 2013 af Parq

Hej, jeg har en funktion jeg skal differentiere y(x) = ax / x + b
vha. f(x) / g(x) = f'(x) * g(x) - f(x) * g'(x) / (g(x))^2

Jeg sidder bare allerede fast i at differentiere a*x .. ,x + b giver 1, men hvad med f´(x)=ax ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2013 af SuneChr

(ax) '  =  a
(x + b) '  =  1


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2013 af mathon

#0

    lær nu at skrive rigtigt:

                    (f(x) / g(x)) '  = (f'(x) * g(x) - f(x) * g'(x)) / (g(x))2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

... og den betragtede funktion i #0 er vel

y(x) = ax / ( x+b )


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.