Matematik

X og Y værdi?

16. oktober 2013 af ohwell (Slettet)

Hejsa ;D

Jeg har en opgave som lyder:

--------------------------------------

Summen af to tal er 54*2. Det ene tal er 32 gange større end det andet.

Hvad er de to tal?

-------------------------------------------

Min lærer har fortalt mig at svarene er 38 og 70, og at 1/x har noget at gøre med det.

Nogen som kan hjælpe?

Tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kald de to tal x og y. Benyt så oplysningerne til at opstille to ligninger:

Summen af to tal er 54*2 :   x + y = 54·2 = 108

Det ene tal er 32 gange større end det andet: x = y + 32 . (Oplysningen som du har skrevet den er forkert).

Løs nu de to ligninger sammen. Opgaven har ikke noget med 1/x at gøre.


Svar #2
16. oktober 2013 af ohwell (Slettet)

Det sagde en ven også, så jeg gætter på at det i bogen er skrevet fokert.

Tak;D

Skriv et svar til: X og Y værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.