Matematik

ligning

18. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 8. klasse

3*(5a-2b)-2b=7a

er dette korrekt?

-tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Gang ind i parentesen og reducer så. Saml led med a for sig og led med b for sig.


Svar #2
18. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

3*5a=15a

3*2b=6b -2b =4b

15a-4b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er heller ikke korrekt. Du skal være omhyggelig med fortegnet, når du ganger ind i parentesen (leddet med "b").

I øvrigt er der ikke tale om en ligning, men om et reduktionsstykke.


Svar #4
18. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

ahhh hahah.......

mm, kunne du vise mig hvordan? :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

3·(5a -2b) - 2b = 3·5a - 3·2b - 2b = 15a -6b -2b = ...


Svar #6
18. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

15a-8b? :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, netop.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.