Matematik

Hurtigt matematikspørgsmål - andengradspolynomium

19. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og skal aflevere en matematikaflevering og er stødt på et problem. 

Jeg skal bestemme konstanten b i et andengradsplynomium: f(x)=x^2+bx+8

Den eneste oplysning jeg har er, at den er symmetrisk omkring x=3.

Hvordan bestemmer jeg konstanten b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2013 af mathon

…så er toppunktets førstekoordinat
                                                            xT = -b/(2•1) = 3               


Svar #2
19. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet)

Ja, men hvad er konstanten b så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

At polynomiet er symmetrisk omkring x = 3 betyder, at toppunktets x-koordinat xT er lig med 3. Benyt udtrykket for xT til at bestemme b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt værdien for a og løs ligningen for b.


Svar #5
19. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet)

Det er også det, jeg har siddet og bøvlet med det sidste stykke tid. Jeg kan bare ikke finde frem til det..


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2013 af peter lind

Hvis den er symmetrisk omkring 3 er der ekstremum for x=3. Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2013 af mathon

#5
                         xT = -b/(2•1) = 3

                                 -b = 6

                                  b = -6


Svar #8
19. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet)

tak!!


Skriv et svar til: Hurtigt matematikspørgsmål - andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.