Fransk

At stå på fransk

20. oktober 2013 af KunGym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Hvordan skriver jeg "at stå" på fransk, altså:

Han står =
De står =

Osv...


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af french doctor

Hej

Det kommer lidt an på, hvad det er, du gerne vil sige - for tit siger man "står" på dansk, hvor det ikke skal oversættes til fransk:

Fx Jeg står og venter på bussen = j'attends le bus.

Jeg står og taler i telefon = je suis en train de parler au téléphone.

"At stå" bruges på fransk især om "at stå op" - i modsætning til at ligge ned.

Her siger man:

être debout

je suis debout

tu est debout

etc.

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #2
21. oktober 2013 af KunGym (Slettet)

Så jeg hvis for eksempel skal sige, "Nogen af dem sidder og nogen af dem står" Så skal jeg altså skrive
Quelqu'un assoient et quelqu'un sont debout.
Og et andet eksempel:  Manden står og har en hånd på kvindens skulder: le homme est debout et à une main sur la femme épaule.

Er det rigtigt? :-)


Skriv et svar til: At stå på fransk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.