Matematik

Problem med ligning

20. oktober 2013 af Sofieeifo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har desværre nogle problemer med at løse et par ligninger. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe det an, da jeg hver gang ender ud i noget, som ikke kommer til at passe..

ligningerne er følgende: 

1.     2log(x)-3=7 log(x)

2.     log(s)/2 = 5/log(s)

Håber der er én der vil hjælpe!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af Stats

Ligning 1.

2 log(x) - 3 = 7 log(x)       Ligningen opskrives

-3 = 7 log(x) - 2 log(x)     Samler konstanerne på venstre siden og resten på højre siden

-3 = 5 log(x)                    Reducere

-3/5 = log(x)                    Deler med 5 på hver side

10-3/5 = x                        Anvender at 10log(x)=x

Ligning 2. (se om du selv kan sætte ord på hvad der sker)

log(s)/2 = 5/log(s)

log(s)·log(s) = 2·5

log(s)2 = 10

log(s) = √10

s = 10√10

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Problem med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.