Matematik

HJÆLP matematik

20. oktober 2013 af nora111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

4x+3y=44
3x+2y= 32
 

jeg får y og x til 4, men der passer ikke-
er der nogle venlige mennesker der kan hjælpe mig her!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af peter lind

Du skriver ikke hvad du har gjort, så jeg kan ikke se hvad du har lavet forkert. Gang den første ligning med 2 og den anden ligning med 3. Trækker du resultaterne fra hinanden vil du få en ligning, der kun indeholder x


Svar #2
20. oktober 2013 af nora111 (Slettet)

sådan har jeg regnet:
4x*2 + 3y*2 = 44
3x*3 + 2y*3 = 32
 

8x+ 6y = 44*2 = 88
9x+6y = 32*3 = 96

9x+6y - 8x+6y = 96-88 = 8.
x= 8.
 

hvordan får jeg y ???
har prøvet at indsætte det ind men det giver ik mening for mig.
hvad skal jeg gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af peter lind

Du erstatter x i en af de oprindelige ligninger med 8. Det giver en ligning til bestemmelse af y


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej hej,

#2:

har du prøvet at indsætte 8 på X's plads i en (eller begge) af de to ligninger?

Hilsen Lars


Svar #5
20. oktober 2013 af nora111 (Slettet)

er det sådan regnet ud , jeg har brugt den her ligning. =  4x+3y=44
jeg har sagt :
3y+4*8 =44
3y + 32= 44 --> y= 36.
y = 36 +8x = 44.
 

er det rigtigt regnet ud??


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2013 af peter lind

3y+32 =44 er korrekt; men det giver ikke y = 36. Den sidste ligning er noget sludder.


Svar #7
20. oktober 2013 af nora111 (Slettet)

hvad skal man gøre?

er helt vildt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2013 af peter lind

Fratræk 32 på begge sider af lighedstegnet i ligningen i #6

Divider ligningen med 3


Svar #9
20. oktober 2013 af nora111 (Slettet)

3y+4*8 =44
3y + 32-32= 44-32  --> 3y = 12
y= 4.
 

er det sådaaan?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2013 af peter lind

ja


Svar #11
20. oktober 2013 af nora111 (Slettet)

mange taak!!!!


Skriv et svar til: HJÆLP matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.