Matematik

Hvordan finder man en konstant=

20. oktober 2013 af pixi13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har problemer med en opgave.

Funktionen hedder: f(x) = 2x2 + ax2 - 4x +1

a er en konstant.

Hvordan finder man konstanten a således, at f har lokalt ekstrema i x = 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af peter lind

Hvis der er ekstrema i x=2 skal der gælde f*(2) = 0 så find find f'(x) og løs denne ligning


Svar #2
20. oktober 2013 af pixi13 (Slettet)

Når man finder f'(x), så kommer den vel til at hedde f'(x) = 4x + 2ax - 4

Hvad så med a? (undskyld for det dumme spørgsmål)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af peter lind

Erstat x med 2. Der skal gælde f'(2) = 0


Skriv et svar til: Hvordan finder man en konstant=

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.