Matematik

ligninger

20. oktober 2013 af SSunshine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Jeg har prøvet at regne disse ligninger ud, men er ikke sikker på at de er rigtige.

1) Reducer udtrykket

10 * a * b5
5 * a * b2           = 2 * b3

 

2) Undersøg, om x=11 er løsning til ligningen √x-2=3

Når man indsætter 11 ind på x´s plads får man det samme dvs. 3

√11-2=3

Men hvordan kan man skrive op på en matematisk måde?

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af mathon

først og fremmest skal du huske parenteser

          √(x-2) = 3  ⇔   32 = (x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) er et reduktionsstykke, ikke en ligning. Du har reduceret korrekt.

2) Der må være tale om ligningen √(x-2) = 3 . x = 11 er en løsning, hvis ligningen er opfyldt.


Svar #3
20. oktober 2013 af SSunshine (Slettet)

#1 Hvorfor siger man 32 ? Er det så facittet eller er der mere man skal regne ud?

#2 Ok, håber jeg er mere opmærksom til næste gang. Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke nødvendigt at kvadrere ligningen. Man skal indsætte x = 11 og undersøge, om 

√(11-2) er lig med 3 ?

Hvis det er tilfældet, er x = 11 en løsning til ligningen √(x-2) = 3 .


Svar #5
20. oktober 2013 af SSunshine (Slettet)

#4 Er det her så det eneste man skal skrive? Er det så facit, uden vi behøver mellemregning? √(11 - 2) = 3
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Du kan vel bare skrive, med en lille mellemregning(for at kunne huske hvad du har gjort) og så dit facit.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man indsætter x = 11 i de to sider i ligningen √(x-2) = 3 . Dette giver på venstre side √(11-2) = 3 . Da dette er lig med ligningens højreside, er ligningen opfyldt for x = 11, og derfor er x = 11 en løsning i ligningen.


Svar #8
20. oktober 2013 af SSunshine (Slettet)

#7

Kommer det til at se således ud:

√(x-2) = 3 = √(11-2) =3 ⇔

x=11


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Forklaringen er skrevet i #7.


Svar #10
20. oktober 2013 af SSunshine (Slettet)

#9

Dvs. min mellemregning er korrekt?

Undskyld jeg spørger for meget til denne opgave, men jeg synes at den er lidt anderledes i forhold noget andet.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2013 af mathon

Det er ikke nødvendigt at kvadrere ligningen. Men
derfor er sammenhængen alligevel
                           
     √(a) = b  ⇔  b2 = a


Svar #12
20. oktober 2013 af SSunshine (Slettet)

Jeg tror jeg forstår en smule nu, men ellers tak for hjælpen.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.