Matematik

2 opgaver i differentialregning

21. oktober 2013 af number1boss (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej studieportalen

jeg søger lidt hjælp til 2 opgaver i differentialregning

opgaverne kan ses her:

http://i.imgur.com/C508bLl.png

http://i.imgur.com/4R83k05.png

håber at der er nogle, som kan hjælpe

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 371

Givet funktionen f(x) = sin(x) + cos(x) + tan(x) . Man skal
a) Bestemme den afledede f '(x)
b) Bestemme ligningen for tangenten til grafen i punktet med x = 0
c) Bestemme ligningen for tangenten til grafen i punktet med x = π/4

Differentier funktionen og benyt tangentligningen.

Opg 370

Givet funktionen f(x) = 2cos(x) - 1 , Dm(f) = [ 0; 4π]. Man skal
a) Bestemme den afledede f '(x)
b) Bestemme koordinaterne til de punkter på grafen for f(x), hvor der er vandret tangent.

Differentier funktionen, og løs ligningen f '(x) = 0 .


Svar #2
21. oktober 2013 af number1boss (Slettet)

Kan du forklar det lidt nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i forklaringerne? Man bestemmer den afledede f '(x) af en funktion f(x) ved at differentiere funktionen. Tangentligningen bør du kunne slå op i din bog

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #4
21. oktober 2013 af number1boss (Slettet)

okay.

jeg har defineret f(x)=2cos-1 til f´(x)=-2sin.

tangentligningen er det ikke f(x)=ax+b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tangentligningen har jeg givet dig i #3. Men i Opg 370 skal man ikke benytte tangentligningen, men kun at hældningskoefficienten til tangenten i et punkt (x0 , f(x0)) på grafen er lig med f '(x0). Jeg har også forklaret, at man finder x-koordinaterne for røringspunkter med vandret tangent ved at løse ligningen f '(x) = 0 .


Svar #6
21. oktober 2013 af number1boss (Slettet)

okay men hvordan løser jeg ligningen f´(x)=0 med sinus?

er det ikke denne ligning jeg skal bruge? (-b+/-Kvadratroden(b^2-4ac))/2a


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Løs ligningen -2·sin(x) = 0 i intervallet [ 0; 4π] .

Man skal ikke benytte rodformlen for løsningerne til en 2.-gradsligning her.


Svar #8
21. oktober 2013 af number1boss (Slettet)

okay jeg har fundet ud af det.

i opgave 271 b skal jeg:

b) Bestemme ligningen for tangenten til grafen i punktet med x = 0

jeg skal bruge tangentligningen: 

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor jeg i opgave 271 a defineret f(x) = sin(x) + cos(x) + tan(x) til f´(x)=cos(x)+(-sin(x))+1+(tan(x))^2

hedder det så bare

y=cos(0)*(-sin(0))+1+(tan(0))^2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det hedder ikke bare sådan, som du skriver. Man skal så beregne f(0) og f '(0) og indsætte i tangentligingen.


Svar #10
21. oktober 2013 af number1boss (Slettet)

undskyld men jeg er helt lost med hvordan og hvorledes jeg skal regne det ud :/


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man beregner f(0) og f '(0) ved at indsætte x = 0 i forskrifterne for henholdsvis f(x) og f '(x) .

Du har matematik på A-niveau?


Skriv et svar til: 2 opgaver i differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.