Matematik

ligning

22. oktober 2013 af Zall - Niveau: A-niveau

For udregning af modstanden i en parralelforbindelse bruges ligning= 1/R = 1/R1 + 1/R2
Opstil en ligning for udregningen af R1.
Den virker simpel men kan ikke få den til at gå op.
plz hjælp.
Tak på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2013 af SuneChr

1/R1  =  1/R - 1/R2
Sæt højresiden på fælles brøkstreg ved at forlænge første brøk med R2 og anden brøk med R.
Vend til sidst brøken på den fælles brøkstreg.


Svar #2
22. oktober 2013 af Zall

Den har jeg også prøvet men er ikk helt sikker på den er rigtig, da R1 står under brøkstregen, er der en mulighed for at man kan få R1 uden den står i en brøk ? :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det opnår man jo netop ved at vende brøken, som anført i #1.

Hvis 1/a = b/c, er a = c/b .


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2013 af SuneChr

1/R1  =  R2 / (RR2) - R / (RR2
1/R1  =  (R2 - R) / (RR2)
R1  =  RR2 / (R2 - R)


Svar #5
22. oktober 2013 af Zall

Jeg takker mange gange!! :D


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.