Matematik

Sum (differentialkvotient)

22. oktober 2013 af LogR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har linket opgaven..

Jeg har selvfølgelig prøvet selv at lave noget men jeg går ret meget i stå ved: h(x) = (f + g)(x)

Jeg har fundet at forskriften til f er f(x) = x^2+2x og forskriften for g er g(x) = kvadratrod x

Når der står h(x) = (f + g)(x) kan jeg så bare sige  x^2+2x+kvadratrod x og jeg så får forskriften for h?.. 

Jeg er virkelig forvirret...


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven skal løses grafisk.

Bestem de afledede f '(1) og g '(1) ved at aflæse tangenternes hældningskoefficienter. Benyt så, at

(f+g)'(1) = f '(1) + g '(1)

osv.

Aflæs også funktionsværdierne f(1) og g(1) og opstil så tangentligningen for funktionen h(x) = f(x) + g(x) i punktet (1 , h(1)) ved at benytte de aflæste værdier.

Man skal ikke kende funktionernes forskrifter for at løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Ja, notationen h(x) = (f + g)(x), betyder bare at h(x) = f(x) + g(x). Så hvis

    f(x) = x2 + 2x    og    g(x) = √x,

så følger det at h(x) = f(x) + g(x) = x2 + 2x + √x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som nævnt skal man ikke benytte forskrifterne, men løse opgaven grafisk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

#3

Ja, første del skal løses grafisk ifølge opgaveformuleringen. Men opgaven slutter med spørgsmålet

    "Bestem til sidst en forskrift for h."

Så bliver man vel nødt til at kende forskrifterne for f og g?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det har du ret i.


Skriv et svar til: Sum (differentialkvotient)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.