Matematik

Hvor lang er en korde der tegnes i en cirkel men en diameter på 12 cm, når den spænder over en cirkelbue på 72 grader.

23. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Mit spørgsmål lyder: Hvor lang er en korde der tegnes i en cirkel men en diameter på 12 cm, når den spænder over en cirkelbue på 72 grader?

Er der en metode til at løse dette?

Jeg har prøvet, men ved ikke om det er rigtigt. 

72/12= 6.. Altså skal korden være 6 cm? 

Håber på jeres hjælp 

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Korden k danner sammen med radierne i kordens skæringspunkter med cirklen en ligebenet trekant. Topvinklen er da 72º , så

k/2 = r·sin(72º/2) , eller

k = 2·r·sin(36º)

Korden er også side i en regulær 5-kant, der er indskrevet i cirklen.


Svar #2
23. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Når jeg bruger denne formel for jeg k/2 = r·sin(72º/2) = 3,5 cm. er det rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt.


Svar #4
23. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre... forstår ikke helt... undskyld men..... 


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Udregn kordens længde ved at benytte udtrykket i #1

k = 2·r·sin(36º) = 2·12·sin(36º) = ...


Svar #6
23. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Nu får jeg det til 14,1 cm.. Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Svar #8
23. oktober 2013 af annahansen2 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Hvor lang er en korde der tegnes i en cirkel men en diameter på 12 cm, når den spænder over en cirkelbue på 72 grader.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.