Matematik

Matematik hjælp!!!

23. oktober 2013 af dvblg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle! 
Jeg har to matematik opgaver, som jeg er kørt helt fast i. De kommer her.

1. Bestem en ligning for den cirkel, der har C(-1,6) som centrum, og som tangerer linjen m gennem (1,1) og (5,2)?

2. I et koordinatsystem har en parabel ligningen y=x^2. Punkterne A og B ligger på parablen og deres førstekoordinater er henholdsvis -1  og 2. bestem koordinatsættet til det punkt P på paraplen, for hvilket vector AP⊥ vector AB

Håber nogle kan hjælpe!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af mathon

1.
                 cirklen med centrum C(-1,6) og linjen m gennem (1,1) og (5,2).


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2013 af mathon

2.
             A = (-1,1)                 B = (2,4)

             AP = [x+1,x2]          AB = [3,3]

             AP • AB = 0

           


Svar #3
23. oktober 2013 af dvblg (Slettet)

Står der intet om i opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Tangenten går gennem de to punkter (1,1) og (5,2) . Disse punkter ligger ikke nødvendigvis på cirklen. Cirklens radius er afstanden fra centrum C til denne linie.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

2.

Hvis A = (-1,1) og P = (x,x2) , er AP = [x+1 , x2-1] . Man skal da løse ligningen

APAB = 0

som en ligning i x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2013 af mathon

#2
 

2.

ja
             A = (-1,1)                 B = (2,4)

             AP = [x+1,x2-1]          AB = [3,3]

             AP • AB = 3(x+1) + 3(x2-1) = 0

                               x+1 + x2-1 = 0

                               x2 + x = 0

                               x(x+1) = 0…
            

           


Skriv et svar til: Matematik hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.