Matematik

Hjælp

24. oktober 2013 af SMS94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

linær funktion

80000000-2025/30000000-2000=2,67  det her er  a og b 2025-2,67*2000 = -3315


Svar #1
24. oktober 2013 af SMS94 (Slettet)

men om det er rigtigt det er jeg i tviivl om, er der nogen der kan hjælpe tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at formulere hele opgaven. Hvordan skal vi kunne vide, om dine tal er rigtige, når vi ikke kender opgaven.


Svar #3
24. oktober 2013 af SMS94 (Slettet)

i en prognose rgner man med, at mængden af international gods, der transporteres til og fra og gennem Danmark , vil vokse fra 30 mil ton i 2000 og 80 mil ton i år 2025.  udviklningen beskrevet med en linær funktion. x er antal år efter 2000 og y betegner mængden af gods, målt i milioner 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så bestem forskriften for den rette linie gennem de to punkter (0 , 30) og (25 , 80) .

x angiver antal år efter 2000 .

y angiver mængden i millioner tons.

y = ax + b .


Svar #5
24. oktober 2013 af SMS94 (Slettet)

så får jeg a til 2 og b til 0  er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Konstanten a er korrekt. Konstanten b er ikke korrekt. b er jo funktionsværdien når x = 0.


Svar #7
24. oktober 2013 af SMS94 (Slettet)

jeg har fundet ud af det. 30-2*0 = 30 :) Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.