Fysik

generator beregning

24. oktober 2013 af chpe04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en trefaset generator forsyner en stjerneforbundet belastning A på 25kW cosphi=0.633. klemmespænding 3X380 Reaktansen per fase i generatoren =2,5 ohm resistansen er så lille så den ses der bort fra.

opg1. find den eletromotoriske kraft i en fasevikling

den har jeg klaret, den er 348.7 V vinkel 15,8

der tilsluttes et kondensatorbatteri C, der har sådan en størelse at A+C tilsammen har en effektfaktor på 0,9

der tilsluttes en belastning B med cosphi på 0.9

opg 2. beregn belastningen B i kVA idet klemmespændingen er 380 V og den elektromotoriskekraft er uændret i forhold til opg 1.

her kommer problemet, jeg har prøvet at regne modstandene ud ved trekant beregnning, men det kommer ikke til at passe jeg ender med at få en modstand i B på 1.07 ohm men kan godt se det ikke er rigtig, da vinklen ikke kommer til at passe få at få den ellektromotoriskekraft fra opg 1.

nogen der kan hjælpe med hvordan jeg skal gribe det an


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Jeg kan se ét sted, hvor der i hvert fald er et problem. Hvis klemspændingen mellem to faser er 380V, så er den elektromotoriske kraft for en enkelt fasevikling IKKE 348.7V, idet klemspændingen mellem fase og nul er ca 220V (regn selv den nøjagtige værdi ud).

Du må så også fordele de 25kW på de tre faser, når du beregner strømstyrken.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af hesch (Slettet)

#1:

PA = 25000 + j30575 W

IA,yder = PA~ / 380V = 65,789 - j80,461 A       ( ~  betyder konjugeret )

IA,fase = IA,yder / √3 = 37,984 - j46,454 A

ZA,fase = 0 + j0,25 Ω    ( antages at belastning A er reaktiv )

Uemk,fase = Uyder / √3 + IA,fase * Zfase = 335,53 + j94.96 V = 348,71/ 15,80º

-------------------------------------------------------------------------------------------

#0:   Spørgsmål:

Erstatter belastning B belastning A, eller supplerer den ?

Vis dine beregninger af belastning C, så kan jeg nøjes med at tjekke dem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af hesch (Slettet)

#2: Rettelse:

ZA,fase = 0 + j0,25 Ω     →

Zgen,fase = 0 + j2,5 Ω

Uemk,fase = Uyder / √3 + IA,fase * Zgen,fase = 335,53 + j94.96 V = 348,71/ 15,80º


Skriv et svar til: generator beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.