Matematik

Flere tangenter til ét punkt?

24. oktober 2013 af LogR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg har grafen 2x^3-15x^2+24x+5

Jeg kender den ene tangent med forskriften: y= 24x-120 der går igennem punktet 0,5 og dette punkt er netop skæringspunkt til den anden tangent som man skal finde en forskrift på. Hvordan gør jeg dog det?!

Vedhæftet fil: hfd.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af peter lind

Hvis du har en differentiabel funktion an der un være en tangent i et givet punkt. Det der menes er at en anden tangent med et andet skæringspunkt skærer den første tangent.

Tangentligningen er y = f'(x0)(x-x0)+y0 hvor y0=f(x0). Her er du i den situation at du ikke kender x0: Du indsætter koordinaterne til det kendte skæringspunkt i tangentens ligning. Det giver en ligning til bestemmelse af x0


Skriv et svar til: Flere tangenter til ét punkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.