Matematik

Ligning med brøker

25. oktober 2013 af simoneebling (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa. 
Jeg sidder og skal udregne ligninger med brøker i. Normalt regner jeg dem i hovedet, men min lærer vil have at jeg skal have mellemregningerne med. - Så kan nogle fortælle mig hvordan jeg regner følgende med udregning:

x/2 -15 = 0 (Det er en brøk)

Jeg ved jo godt svaret er 30, men hvordan kan jeg bevise det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af mathon

                      ((x/2) -15) = 0                          multiplicer med 2 på begge sider

                      2•((x/2) -15) = 2•0…


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

x / 2 - 15 = 0

Læg 15 til på begge sider

x / 2 = 15

Gang med 2 på begge sider

x = 30


Svar #3
25. oktober 2013 af simoneebling (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Ligning med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.