Matematik

hjælp til mat opgave!

25. oktober 2013 af pjsm (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder således, og jeg er helt lost. Håber at der er nogle der kan hjælpe :-)!


opgave 7:
a) Onkel Finn indsætter 10000 kr på en børneopsparing. Renten er 5% p.a. Hvor mange penge står der på kontoen efter 18 år ? 
b) Palle låner penge af sin gode ven Onkel Finn . De bliver enige om at Palle skal betale 2% i rente hver måned. Hvilken årlig rente svarer dette til? 
c) Erna sætter alle sine sparepenge i banken. Hun får 3% i årlig rente. Hvor lang tid går der før beløbet på kontoen er fordoblet
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

A) 10000kr*(1+0,05)^18


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2013 af SuneChr

b) Da skal man løse ligningen
(1 + r)=  1,0212
Jeg er ikke så sikker på, at onkel Finn er så en god ven, som du skriver.

c)  Løs     2  =  1·1,03n


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Find den årlige rente af

1 + rår = 1,0212

c)

Løs ligningen    (1+r)n = 2 , hvor r er den årlige rentesats, og n er det søgte antal år. Man skal her beregne fordoblingskonstanten for den eksponentielle udvikling med fremskrivningsfaktor 1+r = 1,03 .


Svar #4
25. oktober 2013 af pjsm (Slettet)

tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2013 af SuneChr

# 4
Ville du låne penge af onkel Finn?


Skriv et svar til: hjælp til mat opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.