Matematik
hvilken regneregl skal bruges?
04. november 2005 af
stumpL (Slettet)
S(x+2)^4dx
hvilken regnl skal jeg bruge?
den med...
t=x+2
dt=1dx
x=0 t=2
x=2 t=4
S(x+2)^4dx = 1st^4dt ?
hvilken regnl skal jeg bruge?
den med...
t=x+2
dt=1dx
x=0 t=2
x=2 t=4
S(x+2)^4dx = 1st^4dt ?
Svar #1
05. november 2005 af IBM (Slettet)
Vi du udregne følgende bestemte integrale:
2
S(x+2)^4dx
0
Substitutionen vælges:
t = g(x) = x+2
dt = g'(x)dx = dx
Ny øvre grænse: g(2) = 4
Ny nedre grænse: g(0) = 2
4
S(t^4)dt =
2
4
[1/5*t^5] =
2
198,4
2
S(x+2)^4dx
0
Substitutionen vælges:
t = g(x) = x+2
dt = g'(x)dx = dx
Ny øvre grænse: g(2) = 4
Ny nedre grænse: g(0) = 2
4
S(t^4)dt =
2
4
[1/5*t^5] =
2
198,4
Svar #3
05. november 2005 af stumpL (Slettet)
hvorfor skal man skrive det med dt? altså at dt=g'(x)dx
dt=dx
??
dt=dx
??
Svar #4
05. november 2005 af stumpL (Slettet)
den næste i opgaven hedder
1
S(3x-3)^5dx
0
her vælges også Substitutionen:
t=3x-3
dt=4dx
1/4dt=dx
Ny øvre grænse: g(1) = 0
Ny nedre grænse: g(0) = -3
0 0
S(t^5)dt = [1/6*t^6] = ?
-3 -3
er dette rigtigt???
1
S(3x-3)^5dx
0
her vælges også Substitutionen:
t=3x-3
dt=4dx
1/4dt=dx
Ny øvre grænse: g(1) = 0
Ny nedre grænse: g(0) = -3
0 0
S(t^5)dt = [1/6*t^6] = ?
-3 -3
er dette rigtigt???
Skriv et svar til: hvilken regneregl skal bruges?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
