Matematik

differentiering af sammensat funktion

27. oktober 2013 af Apaas (Slettet)

f(x) = x4+ln(2x +1)

Bestem f'(1)

kan ikke finde ud af at differentiere ln(2x +1) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Som du selv har fundet frem til i overskriften, skal man benytte reglen for differentiation af en sammensat funktion.

(f(g(x))' = f '(g(x)) · g'(x)


Svar #2
27. oktober 2013 af Apaas (Slettet)

Hvordan kan jeg regne ud hvilke to funktioner denne er sammensat af?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2013 af SuneChr

# 2

Lad
λ (x)  =  ln x        og dermed   λ' (x)  =  1/x
og
κ (x)  =  2x + 1   og  dermed   κ' (x)  =  2 
Vi har herefter den sammensatte funktion
λ º κ (x)  =  λ ( κ (x) )  =  ln (2x + 1)
Benyt nu differentiationsreglen
( λ º κ (x) )'  =  λ' ( κ (x) )· κ' (x)
 


Skriv et svar til: differentiering af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.