Matematik

Find n i kapitalfremskrivningsformlen

27. oktober 2013 af ChristinaFO (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle.

Jeg sidder og er i gang med en matematikrapport, hvor der er en udregning jeg er lidt i tvivl om, så håber i kan hjælpe mig :)

Spørgsmålen er følgende: 

Yvonne køber en knallert til 5.000 kr. til Børge. Knallerten falder 5 % i værdi om året.

Hvor mange år går der før knallerten har en værdi af 3000 kr.? 

Formlen: log (3000 : 5000) : log (1+0,05) 

Kan det godt passe at skal give -0,0047 ? hvis ja, hvordan omformulere jeg den til år?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

                            V(n) = Vo•(1+r)n                V står for værdi   og 1 + r  =  1 + (-0,05) = 0,95

                            3000 = 5000 • 0,95n

                            0,6 = 0,95n

                            log(0,6) = log(0,95)•n

                            n = log(0,6) / log(0,95)

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2013 af SuneChr

3000  =  5000·(1 - 0,05)n
Forkort med 1000
log 3  =  log 5  + n·log 0,95
Løs denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

ca 9,5 år?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2013 af mathon

                           n = log(0,6) / log(0,95) = 9,96 ≈ 10 (år)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2013 af SuneChr

# 3


 

Vedhæftet fil:SP 2810131302.PNG

Skriv et svar til: Find n i kapitalfremskrivningsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.