Fysik

Find det største moment, koblingen kan overføre

27. oktober 2013 af Jhs1991 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej sidder lidt fast med den her, håber der er nogle som kan hjælpe? 

På forhånd mange tak.

En centrifugalkobling med fire svingklod
ser roterer med 1.500 omdr./min. Hver 
klods vejer 0,8 kg, og afstanden fra om-
drejningsaksen til klodsernes tyngde-
punkt a 12 cm.
Friktionskoefficienten er 0,75 og r —20 cm.
Find det største moment, koblingen kan overføre


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Jeg forstår ikke næstsidste linie i  #0: og r ------ 20cm.


Svar #2
28. oktober 2013 af Jhs1991 (Slettet)

Her er opgaven.

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Jeg ved ikke meget om koblinger, men her er mit bud på en løsning.

τ = μ*Fnormal*r

hvor Fnormal er normalkraften mellem koblingen og den cylinder, den roterer indeni.

Det er denne normalkraft, der får klodserne til følge en cirkelbevægelse:

Fnormal = 4*m*acentripetal

=4*m*v2/a

hvor v er hastigheden af klodsernes massemidtpunkter

v = 2πaN

Det hele sat sammen:

τ = μ*4*m*a*(2πN)2 *r


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Lidt anden tilgang:

Fklodser = 4*m*ω2 * a       hvor ω er vinkelhastighed i rad./s

Moment = μ * Fklodser * r


Svar #5
28. oktober 2013 af Jhs1991 (Slettet)

Jeg siger rigtig mange tak for jeres svar!


Skriv et svar til: Find det største moment, koblingen kan overføre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.