Matematik

Reduktioner (matematik)

28. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)
Har brug for hjælp til de her 2 reduktion opgaver
Den 1. er
6(1 - 3x) + 20x - 2(1 -2x)=
Der skal også udregnes værdien af det reducerede udtryk når x er = 10

Den 2. er
4(4y + 2) - 5(2 + 5y) - 2(3 - 5y) =
Og her skal der også udregnes værdien af det reducerede udtryk når y er = -2
Vil i være venlig at skrive og forklare hvordan i har gjort det med udregning :)
God aften

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Har du ikke prøvet selv? Hvad er dine egne resultater?


Svar #2
28. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Kan ikke finde ud af den. Det er jo derfor jeg spørger efter en forklaring

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gang ind i parenteserne og reducer. Indsæt den angivne værdi for x eller y i det reducerede udtryk. Prøv nu selv.


Svar #4
28. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Nummer 2
Skal jeg bare gange 4 ind i de to parenteser og efter jeg har gjort det hvad skal jeg så med de andre tal?
Vil De gerne vise hvordan De har gjort/lavet det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2013 af mathon

              6(1 - 3x)    +    20x    -    2(1 - 2x)                  gang ind i parenteserne

              (6 - 18x)    +    20x    -    (2 - 4x)                    hæv parenteserne

              6 - 18x    +    20x    -    2 + 4x …


Svar #6
28. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Hvad skal jeg så med de 20x?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2013 af mathon

              6 - 18x    +    20x    -    2 + 4x         som færdigreduceres til

              6x + 4


Svar #8
29. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Er det så =10x til sidst?

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Det er jo netop angivet, at det er færdigreduceret i #7.


Svar #10
29. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Kan du skrive din udregning

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Prøv nu selv at læse de svar, som du allerede har fået, #5 og #7.


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

8#

Du har 6x+4, du må ikke lægge de to tal sammen

6x+4=6x+4

6x+4x=10x

6+4=10

Hold X'er og almindelige tal fra hinanden. 


Svar #13
29. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

så er det jo 10x til sidst som jeg skrev øverst

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, du har vist totalt misforstået indlægget i #12.


Svar #15
29. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Så skriv din udregning som du mener det

Svar #16
29. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Forstår den nu x= 10

Skriv et svar til: Reduktioner (matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.