Matematik

Matematik HF B-niveau

28. oktober 2013 af annerete (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med flg:

4x^2-2x-12=0?

Jeg tænker flg:

4*x*x-2x+2x-12+12=12+2x

og

4*x*x/x=12+2x/x

og 

4X=12+2

og

x=12/2

Og det er forkert!

MVH Anne


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en 2.-gradsligning

4x2 -2x -12 = 0

der løses ved først at beregne diskriminanten og så indsættes i rodformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvorfor skal vi vide det?


Skriv et svar til: Matematik HF B-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.