Matematik

HJÆLP MATEMATIK

29. oktober 2013 af nadiaChristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

1) vis at sin^-1(x) er en voksende funktion, hvad er definitionsmængde?

Jeg fik svaret på dette, men min lærer vil have at jeg forklarer også ud fra brøken hvorfor y' altid vil værre større end 0?

sin^-1(x) har Dm(f) = (-1,1)

y=sin^-1(x) gælder kun hvis siny=x

y'=d/dx  (sin^-1)=1/sqrt1-x^2

vores y=sin^-1(x) skal være voksende så y'>0 for alle x-værdier.

hvordan kan jeg forklarer ud fra brøken hvorfor y' altid vil værer større end 0? 

Er noget man skal bevise eller??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af peter lind

Jeg går ud fra at mener invsin og ikke 1/sin(x), som du skriver. Der gælder dx/dy = cos(y) og dermed dy/dx = 1/cos(y)  Billedmængden for invsin er ]-π/2;π/2[  i dette interval er cos(y) > 0  NB invsin er ikke differentiabel i endepunkterne


Skriv et svar til: HJÆLP MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.