Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK

29. oktober 2013 af Pernillemm (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Har fået to opgaver i matematik som jeg ikke rigtig kan finde ud af. Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe!
Tak!
(Opgaverne er i billedet jeg har lagt ind)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af SuneChr

Vi vender lige billedet om:

Sæt fælles faktorer udenfor parentes og anvend evt. kvadratsætningerne.

 

Vedhæftet fil:SP 2910131811.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Vink til 5: Sæt 3a uden for parantes i tælleren, og sæt 2 uden for parantes i nævneren. Brug så kvadratsætningen

    s2 - t2 = (s + t)(s - t)

i nævneren.

Vink til 6: Brug kvadratsætningen

    (s - t)2 = s2 - 2st + t2

i tælleren, og brug kvadratsætningen

    s2 - t2 = (s + t)(s - t)

i nævneren.


Svar #3
29. oktober 2013 af Pernillemm (Slettet)

Mange tak!

Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.