Matematik

Isolér x

30. oktober 2013 af ErnstChristensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan nogen hjælpe med metoden til at isolere x, når:

y = (z*x)/(z+x)

Den driller mig en del i øjeblikket...


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2013 af 012343210

y = (z*x)/(z+x)

y*(z+x) = (z*x)

yz+yx = zx

yz = zx - yx

yz = x(z-y)

yz / (z-y) = x


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis

y = zx / (z+x) ,

er

(1/y) = (z+x) / (zx) = (1/x) + (1/z)

og dermed er

(1/x) = (1/y) - (1/z) = (z-y) / (yz)

x = yz / (z-y)


Svar #3
30. oktober 2013 af ErnstChristensen (Slettet)

Perfekt - jeg er med på begge to :)

Tusind tak for jeres svar.


Skriv et svar til: Isolér x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.